Menu

Veteranerne 2007-2012

Veteranerne er en succeshistorie i Værebro Boldklub med flotte resultater og en trofast fanskare på 50-60 entusiaster. Når de afgørende kampe skal spilles på udebane arrangeres der bustransport for hold og tilhængere. Et festligt setup som mange af vores modstandere også værdsætter. Desværre er alle klubberne ikke vandt til det store ryk ind og købelystne publikum. I et tilfælde fortalte en fortvivlet kioskejer at vi kom på det forkerte tidspunkt, da 1. Holdet ikke spillede idag.

Holdbilled af veteranerne fra 2007

Bagerst fra venstre Kenn Jensen, Michael "Speedy" Rasmussen, Niels "Murer Niels" Due, ølmand Donald Førgen, Arne Birch Larsen, Mogens Kofod-Jensen, Johnny C. Hansen og heksedoktor Johnny Metcalf. Forest fra venstre Peter "Tarzan" Braune, Jack Otte, spillende træner Søren Muldgaard, John Rebenstorf, Kent Nielsen, Frank Ørum og René Rebensdorf.

I den tredie kamp på hjemmebane mod Brøndby Strand IK var Kenn så uheldig at brække foden. Vi vandt dog kampen 5-4 i et tæt opgør, så Kenn var åbenbart ikke uundværlig. Herefter måtte han så tage tjansen som holdleder for veteranerne.

Det var første gang de deltog i 7-Veteran 2 rækken (efterår) og de sluttede på en godkendt tredieplads.

Holdbilled af veteranerne i guldtrøjerne fra 2008

Bagerst fra venstre heksedoktor Johnny Metcalf, Niels "Murer Niels" Due, Michael "Speedy" Rasmussen, Kim Jørgensen, Johnny C. Hansen,  Arne Birch Larsen, Peter "Tarzan" Braune, Philip de Voss, Jack Otte og ølmand Donald Førgen. Forest fra venstre Kent Nielsen, Kim Stefani, maskot Jack Frederiksen, spillende træner Søren Muldgaard, René Rebenstorf, John Rebenstorf, Niels Westergreen og Kenn Jensen.

Veteranerne vandt 7-Veteran 2 forårsturneringen i 2008. Man gik ubesejret igennem turneringen og måtte kun smide point to gange da kampene endte uafgjort. Finalen var et tæt opgør mod Blovstrød IF på udebane, hvor Værebro kunne trække sig sejrrigt ud med målscoren 5-6.

Veteranerne spillede herefter i 7-Veteran 1 turneringen til og med foråret 2011. Det lykkedes dem aldrig at vinde 7-Veteran 1, men de sluttede altid med topplaceringer i form af anden og tredie pladser samt en enkelt gang hvor vi måtte nøjes med fjerde pladse. Herefter tog holdet et sabathalvår og ladede op til et brag af en forårssæson 2012...

Holdbilled af veteranerne fra 2012

Bagerst fra venstre kassemester Jan "JJ" Jensen, holdleder Michael H. Jensen, Peter Gudik, Thomas Kirsmeier, Henrik Lund, Jan Harpøth Sørensen, Kim Jørgensen, Arne Birch Larsen, og Flemming Andresen. Forest fra venstre Michael Davidsen, Kim Kaarup, Kim Stefani, Leif Nybo Andersen, Jack Otte, cheftræner Søren Muldgaard og Peter "Tarzan" Braune.

Kim Kaarup overtog dog målmandsposten, da Leif ret hurtigt udviklede en forstørret parringsmuskel og derved blev for langsom i målet. Leif kommer også fra Lyngby, en kommune det aldrig er lykkedes at opfostre en medborgere der kan spille anstændigt fodbold.

På trods af rokeringerne i truppen vandt Veteranerne i suveræn stil 7-Veteran 2 forårsturneringen i 2012 med maksimum point.

Puljekampene

Puljekampene kan samlet betegnes som en god dag på kontoret, da alle otte kampe blev vundet med mindst 2 mål. Værebro slap kun 13 mål ind og nettede hele 48 gange. Så selvtilliden var i top blandt spillere og fans før de forestående cupkampe.

Kvartfinalen

Den første modstander i cupkampene var vinderen af Pulje 2 fra KBK Hillerød der skulle afvikles på vores hjemmebane. Det naturlige førstevalg til målmandsposten Lille Leif blev fravalgt til dagens kamp på grund af to fæle drop i kampen mod Virum-Sorgenfri BK. Desuden er der stadigvæk en meter op til overliggeren når Lille Leif står fuldt udstrakt, hvilket vores modstandere har gennemskuet. Arne "Bølle" Larsen var også bænket grundet et dumt frispark lige uden for feltet mod Værløse.

Gudik havde også resigneret i topscorer kampen og proklamerede at han ville spille Tarzan selvom det indebar en scoring fra hans side. Positivt at Kirsmeier er tilbage efter en længere pause, mon han kan stå distancen i en benhård cupkamp?

Kampen startede allerede kl. 12:30 hvilket må siges at være umanerligt tidligt for veteranernes supporters, men 60+ havde fundet vej og stemningen var høj på lægterne efter et par reparationsbajere i Caféen.

Der var ordineret dommer fra DBU Sjællands side til denne vigtige cupkamp. Kampen startede og begge hold virkede meget jævnbyrdige. Først havde KBK Hillerød en chance og derefter Værebro. Efter 5 min. score Kirsmeier pludselig på hovedstød til 1-0 efter assist fra Gudik, hvilket rystede Hillerød. Allerede 1 min. efter scorer Gudik til 2-0 efter assist fra Tarzan. 3 minutter senere er den gal igen og Gudik scorer til 3-0 efter assist fra Kirsmeier.

Hillerød er åbenbart til at tale med og de har ikke rigtig skarpheden i angrebet og deres målmand John er en pensioneret markspiller der virker noget stationær i målet. Man kan også se at John savner markspillet, for pludselig dribler han rundt med bolden på vores banehalvdel og er ved at komme på mellemhånd.

Efter 9 min. scorer J til 4-0 efter assist fra Jan Sørensen. 6 minutter senere tager Tarzan en lille dribletur og banker bolden ind til 5-0. Værebro's forsvar begynder nu at slappe lidt af og Hillerød får mere spil. Pludselig er 2'eren helt fri og Kim Kaarup må diske op med en mesteredning. Kort efter fløjtes der til halvleg.

Anden periode starter med at Værebro's angreb maser på og et forsvar der tager den lidt med ro. Kort efter start scorer J til 6-0. En dårlig clearing giver en god chance til Hillerød der har et hovedstød på overliggeren. Lidt senere må Kim Kaarup også ud i fuld længde og griber sikkert bolden. Efter 5 minutter angriber Jan Sørensen målmanden John i venstre side og et skud direkte på John resulterer i at bolden tabes ind i eget mål til 7-0. Under et Værebro angreb savner John åbenbart igen tilværelsen som markspiller, hvilket får Gudik til at loppe bolden over målmanden der desværre rammer overliggeren.

Efter 11 min. sendes Lund på banen for at stive forsvaret af. Han har foretaget den obligatoriske opvarmning, men er tydeligvis ikke klar i hovedet. Han spiller Ulrik fra Hillerød fri ved første boldberøring der kvitterer ved at score til 7-1 for Hillerød. 6 minutter senere har samme Ulrik et dumt boldtab til Værebro og Stefani hamre bolden i målet til 8-1 på et flot langskud. Allerede 1 minut senere scorer Ulrik dog igen til 8-2 og der bliver talt med store bogstaver i Værebro's forsvar.

Tarzan kæmper om bolden mod en 2-3 modspillere får spillet Gudik der skyder og bolden afrettes af J til 9-2. Så er den gal i Værebro's forsvar igen hvor Kim Karup må ud af målet og bolden spilles på tværs og Lund redder et skud på stregen. Desværre sendes reposten af Jack fra Hillerød op i toppen af målet til 9-3. Værebro's angreb fortsætter presset og Jan Sørensen spiller Tarzan der benytter J som mellemstation og banker bolden ind i målet til 10-3. Kort efter slutter kampen der aldrig blev det tætte opgør som mange havde forventet. Veteranerne fortsætter sejrsstimen og guldtrøjerne klæder dem mere og mere.

Dommeren Arne Rasmussen lavede også en flot præstation. Han gennemskue hurtigt Gudik's teatralske side og lod sig ikke rive med. En rigtig fair kamp begge hold har stor ære af uden brok og anden usportslig optræden.

Semifinalen

Semifinalen var sjovt nok mod Blovstrød, holdet vi slog i finalen tilbage i 2008. Blovstrød bød som sædvanlig på perfekt fodboldvejr med solskin og ingen vind. Desuden tillod de sig at vinde lodtrækningen og valgte banen med solen i ryggen der stod lavt på det tidspunkt. Kim Kaarup havde selvfølgelig ikke taget en kasket med, men mente ikke det var et problem.

Allerede et minut efter kampstart laver Tarzan en superpasning ind foran mål lige for fødderne af Gudik, men desværre får han ikke bolden under kontrol. Fem minutter senere laver J en pasning til Kim der er helt fri, men målmanden griber bolden. Kort efter snyder en Blovstrød spiller Arne i forsvaret og det efterfølgende skud reddes af Kaarup.

Værebro får hjørnespark der spilles kort til Stefani der sender bolden videre til Gudik der hamrer bolden lige over målet. Værebro får et hjørnespark igen uden noget resultat. Elve minutter inden i kampen får Værebro tilkæmpet sig et frispark lige uden for feltet. Gudik hamrer igen bolden lige over målet. Tre minutter senere skyder Gudik igen lige over målet med J som assist.

Selvom Værebro har hovedparten af spillet virker Blovstrød's kompakte forsvar og en rigtig god målmand som en stor udfordring for veteranerne. Atten minutter inde i kampen har Stefani et boldtab på midten af banen og Blovstrød laver en lynhurtig kontra der resulterer i et skud tæt forbi målet. Et scenarie der sidenhen gentager sig flere gange i løbet af kampen. To minutter senere har J et skudforsøg der for en gangs kun pareres af målmanden og J banker bolden ind i kassen på reposten til 0-1. Tre minutter senere glemmer Værebro at dække højre side, hvilket resulterer i en friløber der skydes tæt forbi målet.

Værebro får et hjørnespark igen uden noget resultat. Værebro fortsætter med at presse, men et boldtab efterfølges af en lang pasning til Thomas fra Blovstrød der udligner til 1-1. Pludselig er det Blovstrød der presser og de tilkæmper sig et frispark uden for feltet. Skuddet pareres med nød og næppe af Kaarup hvor bolden afslutningvis snitter stolpen. Tilsidst har Stefani et godt hug på mål, men det er Blovstrød der afslutter 1. halvleg bedst.

2. halvleg fortsætter stillingskrigen og kampen kan vippe til begge sider. Efter tre minutter scorer Tarzan til 1-2 på et fladt hårdt skud i det lange hjørne efter assist fra Stefani. Blovstrød sætter alt ind på en hurtig udligning og har kort efter et skud der pareres. Det efterfølgende hjørnespark resulterer i et langskud lige over målet. Kaarup må efterfølgende ud i fuld længde og parere og det efterfølgende forsøg griber han sikkert. Blovstrød er rigtig farlige på kontra og volder os en del problemer. J har et skud på mål der gribes. Blovstrød har også et rigtig farligt skud på mål. J har igen et skud der havner i sidenettet. Endnu en kontra fra Blovstrød resulterer i et skud på mål hvor Kaarup griber.

Efter 20 minutter begynder Blovstrød at miste pusten og Værebro begynder at få overtaget. J har et skud på overliggeren efter assist fra Tarzan. Kort efter erobre Stefani bolden og sender den videre til J. Tarzan spilles og Stefani har fortsat op ad banen og spilles nu af Tarzan der kvitterer ved at banke bolden ind i kassen til 1-3. Flot flot angreb og det virker som om Blovstrød mister troen på at kunne vende kampen. Allerede to minutter efter dribler Tarzan igennem og scorer til 1-4. Nu går det stærkt da Tarzan scorer igen indenfor et minut til 1-5 efter assist fra J. To minutter senere scorer J til 1-6 efter assist fra Stefani og Blovstrød's ellers gode målmand får ikke megen opbakning fra sine holdspillere.

Blovstrød har dog ikke helt opgivet og Thomas har et skud på mål der gribes af Kaarup. Stefani laver frispark lige uden for feltet. Bolden spilles kort og Jack laver en glimrende tackling og afværger den farlige situation. Kort efter er Ice fri og scorer til 1-7. Et minut senere bliver Jack snydt af fløjen der sender den indtil Thomas der udligner til 2-7 for Blovstrød. To minutter senere var det hele slut og veteranerne går videre til finalen...

Finalen

Finalen var mod Lejerbo på udebane i Hvidovre. Det var dog ikke nemt at finde banen da det var et stykke tid siden den havde fået kridt. Lejerbo klarede problemet med nogle toppe, hjørneflag og to frivillige linjevogtere trådte til. Dommer Lars K. Meyer godkendte setuppet og blæste til kamp. Allerede to minutter inde i kampen har J et langskud der pareres. Værebro presser og Lejerbo befinder sig åbenbart godt med dette med en supermålmand som ankermand. Tre minutter senere har Stefani et langskud der pareres. Lejerbo har mange boldtab og har svært ved at komme op på Værebro's banehalvdel. Det virker som et spørgsmål om tid før Værebro får en bold i kassen.

Ti minutter inde i kampen har Tarzan et langskud der pareres. To minutter senere har Lejerbo en kontra og Jack laver frispark lidt uden for feltet. Anders fra Lejerbo laver et drømmehug til 1-0 der sidder oppe i krydset i det lange hjørne. Det var vistnok den side vores målmand skulle have haft, men lad det nu ligge. Værebro's spillere virker lidt rystede, men presser videre. Fem minutter senere har Lejerbo en farlig kontra igen, men situationen afværges.

Der bliver kæmpet for sagen og 22 minutter inde i kampen får Gudik fem minutter i tænkeboksen. Han bedyrer, at han var uskyldigheden selv og kandidere klart til en af årets Bodil-priser. Nu i undertal spiller Værebro bolden stille og roligt rundt. Tarzan får en lang bold tæt på Lejerbo's felt dribler fri og spiller J der ligger den ind til Kirsmeier med kattepoten der helt fri foran mål udligner sikkert til 1-1. Super angreb i undertal hvor der udvises stor tålmodighed før der slås til.

Et minut efter er Gudik tilbage på banen og Værebro er fuldtallige igen. Værebro begynder nu at skrue op for presset, hvilket resulterer i mange gode forsøg. Halvlegen slutter dog uden yderligere scoringer.

Anden halvleg indledes med en længere stillingskrig hvor Værebro er boldbesiddende og Lejerbo af og til har nogle giftige kontraer. Specielt Anders fra Lejerbo har nogle hurtige løb der får Værebro på hælene. 38. minutter inde i kampen spiller Gudik en lang bold ind i feltet og J skyder på mål og den reddes på målstregen af en markspiller.

Et minut senere brænder Kirsmeier et godt indlæg foran mål. To minutter senere laver Stefani et godt indlæg der heades lige forbi målet af J. Kort efter har Lejerbo et kedeligt boldtab der ender hos J der får en friløber mod målet og scorer sikkert til 1-2.

Værebro presser videre og seks minutter senere er J igen fri foran mål og lopper den over målmanden efter en glimrende assist fra Kirsmeier til 1-3. De resterende 13 minutter holder Værebro på bolden og Lejerbo har svært ved at tilspille sig reelle chancer og de virker også lidt visne. Kampen slutter og jublen vil igen ende tage, veteranerne er vindere af turneringen i 7-mands Veteran 2.

En simpel observation af de to målmænd efter kampen afslørede også at Lejerbo's var smurt ind i mudder fra top til tå, hvorimod Værebro's lignede en der lige var kommet ud fra omklædningsrummet. Så udfra spilfordeling og chancer så var Værebro en værdig vinder og Lejerbo havde ikke den store succes med kontraerne. Ofte skød målmanden bolden for langt ud eller pasningerne op ad banen var simpelthen for upræcise.

Det var også tydeligt at begge hold var meget tændte fra start og havde til tider problemer med at styre temperamentet, men det er jo heller ikke hver dag man er i finalen. Det lykkedes dog dommeren Lars K. Meyer at ligge en dæmper på de tændte veteraner så det ikke udartede sig. Alt i alt, en flot dommerpræstation.

Stemningen var høj på vej hjem i bussen og de 11 rammer rakte til 5km før Værebro Park. Ølmændene Donald og Tømmer Tommy forsvarede sig med at de havde to i reserve hjemme, men de gavnede jo ikke meget i en tørlagt bus! Værebro Boldklub's stamværtshus Bahaba Bar gav en omgang ved hjemkomsten, så vi kunne skylle hjemturens vejstøv ned.

Veteranerne hyldes af supporters umiddelbart efter sejren.